Gelius mener at den største utfordringen og problem i dag er at det er en utbredt likegyldighet. - Folk trekker bare på skuldrene og engasjerer seg ikke så mye som man kanskje gjorde på sytti og åttitallet. Så i dag er vel utfordingene stikk motsatte enn å være moraliserende. Det er jo at refleksjonene rundt verdier og holdninger er på mange måter litt fraværende, forteller han.
- Vi lever i en materiell overfold, de fleste av oss. Vi blir så mette at vi klarer ikke engasjere oss mer enn i vår lille barnehage, forteller han.
Gelius mener at penger i dag avler amoral og gjør oss mer likegyldige. Et eksempel på det er lagmoral som etter det Gelius mener lider av mangel på lojalitet på mange arbeidsplasser. - Penger styrer også veldig mye av moralen vår. Penger har erstattet mange av de gamle verdiene våre. Og når man blir lokket av feite lønninger, da gjør man jo nesten hva som helst, forteller han, og henviser blant annet til fotballønninger.
Gelius mener at det enorme fokuset på penger forplanter seg inn i deler av vårt samfunn som ikke burde være så opptatt av penger. - Du ser det innenfor helsevesenet, der mantraet har sneket seg inn, de er jo mer opptatt av å telle penger enn å behandle pasienter. Det er med på å gjøre at fokuset på verdiene blir borte. Det blir kun det som handler om lønnsomhet og det å tjene penger som blir den nye religionen, forteller han.
Jeg oppfatter at de som ofte er opptatt av moral veldig ofte blir moralister, feks politikere. Han nevner SV som et parti som er et eksempel på et moralistisk parti, som er oppfatt hvordan man skal leve og handle lett. - Nå er de forsåvidt tatt med buksa nede selv. Det vil si at du er veldig sårbar når du går så høyt ut på banen og er en moralsk fanebærer. Du blir jo målt som du lever selv, forteller han.
Sendingen ble sendt på Radio Nova 20. mars uten noen moralske inngripener med Olaf G. Alteren i studio.